Alojzov Blog

OGame savezni chat u igri
26.11.2011. 3:11:12 


Sve je to počelo kao neki moj lični projekat:
- sajt saveza sa profilima/slikama članova
- forum za clanove
- ponude za trgovinu

Ali... Nešto je tu falilo...
OGame je jedina igra koju stvarno volim da igram (i nista me ne plaćaju što ima sada pravim reklamu xD), gameplay je savršen, sve je super, ali sistem za poruke je nekako trom.

Pošto sam se malo igrao sa Grease Monkey skriptama, pomoću kojih igra dobija nove funkcije, odlučio sam da napisem skriptu koja će ubaciti chat u OGame.

Skripta za GM iscrtava formu za chat u delu pregleda planete i osvežava tekst u pozadini, a sam chat: slanje i ispis teksta se odigrava na serveru.
Bilo bi lepo da gameforge uvede nešto ovako u samu igru, što bi sam gameplay podiglo na mnogo viši nivo, što smo moji saveznici i ja iskusili... jednostavno je komunikacija u realnom vremenu mnogo bolja od privatnih poruka :)

Naravno, chat je potpuno integrisan sa saveznim sajtom, sa koga se takođe moze chatovati, kada igrač odradi nešto na sajtu (postavi temu na forumu i sl.) obaveštenje se pojavi na chatu...

Sigurno postoji još mnogo toga što bi moglo da se doda, a ako želite da vidite kako to sve funkcioniše, dođite na ogame:hr:Barym savez: OgaNj

komentari: 1  >> 

Ogame 2.3.1 i Antigame
02.11.2011. 1:29:31 

Gameforge se opet malo igrao i totalno izmenio neke stvari 'ispod haube', što se odrazilo i na funkcionisanje najpopularnije skripte za OGame.

Osoba koja je zadužena za održavanje Antigame skripte više nije zainteresovana za ogame, zbog čega je u toku potraga za dobrovoljcem koji će nastaviti održavanje.

Dok se to pitanje ne reši, postoji nezvanična verzija koja rešava najbitnije bugove. Nju možete instalirati klikom na link:

LINK

Naravno, nastavite da pratite zvaničnu stranicu dok se ne pojavi nova verzija:

Antigame

komentari: 1  >>