Alojzov Blog

Radijus Vektor je postao *supernova
01.04.2019. 18:52:22 

Telekom Srbija je kupio Radijus Vektor, napravivši novog kablovskog operatera *supernova.

Pre nedelju dana sam otisao do Radijusa da se raspitam kakve su mi opcije ako želim veću upload brzinu. Rekoše mi da je 8 Mb/s maksimum koji mogu kod njih da imam, uz paprenu cenu, ali eto kupio ih je Telekom, pa ako sam zainteresovan mogu da dođem 1. Aprila da pogledam nove pakete i prebacim se sa starog.

Došao je 1. April. Došao ja u *supernova poslovnicu. Ekspresno su poskidali stara obeležja i nalepili nova. Ni R od Radijusa. Novi sajt preko noći zamenio stari na istoj adresi... Pola informacija fali ali nema veze, milina jedna, miriše na novo :)

Prvo što primećujem na flajerima da snižena cena novih paketa važi samo za nove korisnike i tu nastaje prvi problem.
Ljubazno pitam ljubaznu sluzbenicu da li mi, verni 10+ godina, klijenti imamo neke benificije. Ipak smo verni jer nam monopol tako nalaže... :)
Krenula da se cudi sta ja to pričam, da se pravda, a ja krenem da objasnjavam da nemam ništa protiv nje, ona samo radi svoj posao.

Nema veze, platiću punu cenu, idemo dalje.

- "Ja bih uzeo ovaj novi paket sa 120/15 internetom ali bez ugovorne obaveze jer ne znam kada ću i koliko da putujem itd."
- "Nema problema, ali moraćete da platite taksu u iznosu od oko 11000 dinara"
- "Molim?!? Znači moram da potpisem ugovor? Ok, daj ugovor na 12 meseci"
- "Gospodine, sa ugovorom na 12 meseci takođe morate da platite taksu, ako želite da izbegnete taksu, morate da potpišete ugovor na 24 meseca..."
- "Znači, stari verni klijent koji redovno izmiruje svoje obaveze od Vaše firme dobija Šipak kada odluči da i dalje bude Vaš klijent i uzme bolji i skuplji paket usluga? A ruke vezane jer ne postoji drugi operater na ovom području?"
- "Tako izgleda, tako su nam dostavili jutros, ja samo radim kako je napisano..."
- "Znam, nemam nista protiv tebe nego protiv firme."
- "Taksa za Å¡ta? Jel ima ta taksa ime i prezime?"
- "Taksa je za priključenje"
- "Ali ja sam već priključen, želim samo drugi paket!!!..."

...

- "Ništa, daj taj ugovor na 24 meseca..."
- "Da li želite neki dodatni TV paket?"
- "NE GLEDAM TV. Uzimam TV i internet kombo jer je jeftinije nego da uzmem samo internet."
- "Da li želite fiksni telefon?"
...
Jel ona mene zajebava?
...
- "Ne korstim fiksni telefon, dajte ugovor da potpišem, molim vas."

Iza mene se već stvorila gužva, ljudi me gledaju popreko. Došli da provere da im slučajno ne ukinu 1 od 5 arena sport kanala. Krste se sta ovaj dugokosi izrod sad tamo trabunja i troši dragoceno vreme svih prisutnih.

Tako ti i treba Smrdijo među šljivama. Nikada nam neće biti bolje. Umesto da se svi bune, idu linijom manjeg otpora, a posle se čude što se loše živi.

I tako je uspešno završena akvizicija Radijus Vektora od strane Telekoma. Korisnici su presrećni novim operaterom, prosto hrle da "dobrovoljno" potpišu ugovore na 24 meseca! O kakvog li markentinškog (čitaj: ucenjivačkog) uspeha. Sad će da se hvale na sva zvona kako su najbolji operater na tržištu.


komentari: 1


ime: 
komentar: 


unesite "1" u polje:

JaSam
28.05.2019. 5:27:02 
Isti slučaj do detalja i sa ex Kopernikusom. Treba li da me teši što i drugi veliki provajder nije ništa bolji?