Alojzov Blog

VIP mobile - neka (dvadeset) druga priča!
22.10.2012. 23:55:09 

Ovaj tekst nije delo Alojza Jakoba. Tekst je preuzet jer je gosn Alojza mrzelo da i sam nešto naškraba po ovom pitanju :)VIP MOBILE

- svima redom

Poštovani,
Izvinjavam se što Vam se obraćam ovako (ali drugi način u Vašoj kompaniji ne postoji), jer Vi možda i niste nadležni za moj problem, ali bar ćete, nadam se, pročitati ovo i proslediti nekome ko je nadležan. Pretpostavljam da je to neka tehnička služba, sektor, šta li, valjda su oni nadležni, a do njihovih veličanstava se, verovatno zbog potrebe da se njihove genijalnosti ne opterete sitnim problemima korisnika, ne može ni doći, ni prići pored kerbera u korisničkim servisima koji na sve imaju spreman isti odgovor – Za to nemamo proceduru.

Moje pitanje je do imbecilnosti jednostavno:
Koliko iznosi: “U najkraćem mogućem roku”, u Vašoj firmi?
Mislim, mereno nekom jedinicom vremena: vekom, godinom, decenijom, danom, mesecom….. jer ja sa moje strane za sada to merim kilogramima živaca. Cenim da sam do sada potrošio jedno 7 kilograma istih.

Pre nego što sam počeo sa gubljenjem gore navedenih, svratio sam, privučen divnim reklamama u kojima je kod Vas med&mleko, na prodajno mesto u Delta City-ju, sa zeljom da sklopim ugovor za paket Sigurica 3000 i uzto da prenesem svoj broj 066201055 od MTS-a kod Vas.Taj broj inace koristi moj mladji sin ali je broj na moje ime jer je on maloletan. I tamo u DC, vaša ljupka i ljubazna radnica mi je sve objasnila, sve će biti u redu, za 3-4 dana ću dobiti poruku kada će transfer broja biti obavljen, i da do tada ne stavljam karticu itd, itd, ma med&mleko.

Klinac ode kod dede&babe na planinu, ponese telefon i novu karticu i za par dana mi javi, dobio je poruku, transfer će biti u ponedeljak ranom zorom, sve super, med&mleko.
Zove me u ponedeljak ujutru, telefon mu nije u mreži, pita da li je vreme da stavi novu karticu. Stavio karticu, kad ono, broj mu nije koji treba, već 0616246665, a paket, neki sa 1000 din kredita a ne siguica 3000. Ništa, sine, nema veze, to je neka greška, zvaću ja VIP i to će oni brzo srediti, video sam kako ljudi rade, ma med&mleko.

A onda shvatim da ste vi jedna sasvim DRUGA PRIČA….

Prvi kilogram živaca: ponedeljak 10h.
Pozovem vaš korisnički servis, naslušam se muzike na čekanju, za jedno 100-tinak dinara, javi mi se ljupka i ljubazna operaterka, sve joj objasnim i dobijem odgovor da će sve biti rešeno u najkraćem mogućem roku. Mislite odmah. Ne odmah, ali u najkraćem mogućem roku.

Drugi kilogram živaca: ponedeljak 14h.
Pozovem vaš korisnički servis, naslušam se muzike na čekanju, za jedno 200-tinak dinara, javi mi se ljupka i ljubazna operaterka, sve joj objasnim, kažem da sam zvao pre 4 sata i da ništa nije uradjeno i dobijem odgovor da će sve biti rešeno u najkraćem mogućem roku. A kada je to? Biće, kaže, u najkraćem mogućem roku.

Treći kilogram živaca: ponedeljak 18h.
Pozovem vaš korisnički servis, naslušam se muzike na čekanju, za jedno 150 dinara, javi mi se ljupka i ljubazna operaterka, i njoj opet sve iz početka objasnim, kažem da sam zvao već dva puta i da je i dalje sve isto i dobijem odgovor da je sve prosledjeno gde treba, da će biti rešeno, na moje iznenadjenje u najkraćem mogućem roku. A kada je to, ove godine, sledeće, aman, kada? Ne zna tačno ali do ujutru sigurno, a možda i pre. ali biće u najkraćem mogućem roku. A na pitanje kako mogu doći do nekog rukovodioca ili kome da se žalim … znate i sami odgovor….

Četvrti kilogram živaca: utorak oko 12h.
Čekao celo pre podne i shvatam da je uzalud da zovem, a i dosadila mi više ona muzika, a i skupa, brate, izadjem sa posla (što me košta) sednem u kola (i to košta) pa pravac Delta City. Sačekam nekoliko minuta da se razidje gužva, pa ljupkom i ljubaznom radniku sve prepričam. Gledao on u monitor, tipkao na tastaturi i zaključi da je najbolje da ja odem kući i čekam jer sve je prosledjeno tamo gde treba, da će biti rešeno, naravno u najkraćem mogućem roku. Kad sam tu, rekoh, hajde da ja lepo raskinem ugovor na vašu štetu. Mislim, ako niste u stanju da izvršite obaveze iz ugovora, nisam ni ja dužan da izvršavam svoje, pa da se lepo razvedemo ko ljudi. Vi meni vratite broj u MTS i daleko vam lepa kuća.. Eeee, kaže on, neće moći , nego da ja podnesem pismeni zahtev pa ću dobiti odgovor. A kada, pitam ja, je li u najkraćem mogućem roku? Ne, nego u roku od 15 dana. Auuuu, zadivljen preciznošću odgovora, a i olako obećanom brzinom, jedva ostadoh na nogama. A
na pitanje kako mogu doći do nekog rukovodioca ili kome da se žalim – znate i sami odgovor….

Peti kilogram živaca: utorak oko 13h.
Krenem ja u tu vašu poslovnu zgradu, sednem u kola (košta) pa pravac tu blizu DC-a. Udjem kolima, parkiram na prvo slobodno mesto, udjem u zgradu pa me ljupka i ljubazna radnica obezbedjenja pita – gde sam pošao. Kažem u VIP, a ona – vrati me da se preparkiram i da stanem na mesto koje je za VIP. Preparkiram, udjem u zgradu, sačekam jedno 20 min (sreća pa nema uživo one
muzike na čekanju – poludeo bih) dok predhodni klijenti završe svoj hod po mukama i dodjem na red. I opet, sve objasnim i n-ti put prepričavam a ljupka i ljubazna radnica mi na pitanje ko može da me primi i kome da se žalim, da odgovor da nema nikog (!?!) i da je takva procedura, da nema žalbe nekom gore. Pa dobro, osećam se kao Jozef K.
A onda, zatraži mi broj koji piše na kartici, neki od 20 cifara. I hajde, pozovem ja klinca, preko komšije,(i to košta) i iščita mi on broj. Ljupka i ljubazna radnica gleda u monitor, tipka na tastaturi. i BINGO! . Kaže, kod mene je pogrešna kartica. Ajde? Jel treba da se izvinim za svaki slučaj, kako sam samo mogao da uzmem pogrešnu karticu koju su mi vaši ljupki i ljubazni radnici jednu jedinu dali, a u sebi mislim – Znam ja, dete, da je pogrešna, prave su izgleda u MTS-’u i Telenor-u….
Kaže ona, ima rešenje, treba samo da vratim onu karticu i preuzmem drugu i posle toga sve će biti u redu (ne pitah je – da li odmah – sigurno bi mi rekla – u najkraćem…).
OK, u redu, važi, dajte mi samo jednog Mini Morisa sa natankovanim gorivom, da skoknem ja do Tare, i očas eto mene nazad sa karticom, vi mi date drugu i ja, hop, do Tare, vratim se, vratim vam kolica i super! Razmišlja ona, konsultuje se telefonom sa nekim (sigurno ljupkim i ljubaznim), pa zaključi da je najbolje da ja odem i čekam a da je ona sve prosledila gde treba, da će biti rešeno, da ne veruješ, u najkraćem mogućem roku.
Vidim ja, ovo je stvarno DRUGA PRIČA. Dižem ruke od ovog prenosa broja i javim klincu preko komšije (opet košta) da lepo ode na kiosk i kupi neki broj da bi mogao da razgovaram sa njim….

Šesti kilogram živaca: utorak oko 14h.
Izadjem napolje, sunce upeklo, ali ne mogu da izadjem sa parkinga. Jedan VIP auto, beli Hundai me blokirao. Sašekam nekoliko minuta, popušim cigaretu, mislim, sad će brzo, valjda, zna da je zagradio kolima nekoga, vidi ljupko i ljubazno obezbedjenje na kamerama, javiće mu…. Ali ništa, nikoga nema.
Vratim se unutra a ljupki i ljubazni službenik obezbedjenja pored koga stoji ljupka i ljubazna službenica obezbedjenja, već zove telefonom vlasnika vozila i objašnjava mu da treba da pomeri auto i da čekam već 20 minuta. Izadjem, popušim još jednu cigaretu, uključim klimu u kolima, sednem, čekam, čekam…nikog nema.
Opet, hajde unutra, dodjem do ljupke i ljubazne radnice na šalteru VIP-a i zamolim je da pozove toga što vozi taj Hundai da ga pomeri, a ona reče da ja tu nisam ni smeo da parkiram. Pa hallo, nisam ja tu parkirao što sam hteo nego što mi je obezbedjenje reklo, i tu mi više pukne film – rekoh, ma sad ču ga ja sam pomeriti i krenem sa namerom da polupam stakla na autu i da ga pomerim, opciono-zapalim.
I to u najkraćem mogućem roku.
Nemam, bre, više živaca za to da me VIP …. dva dana, da stojim na suncu i da me još proziva za parkiranje. Otvorim svoj gepek, uzmem čekić, krenem ka autu ali (srećom) u zadnji mah se obuzdam i predomislim, pa nisam ja budala…. Imam ja rešenje i za ovu situaciju (pogledati pod P.S.) a ne da još treba da plačam odštetu…
Sednem u kola, uključim klimu čekam.Nakon desetak minuta pojave se dvojica koje ne bih mogao da opišem kao ljupke i ljubazne već više onako kao uterivače dugova, diskutabilne socijalne i emocionalne inteligencije, kratkopodšišane, (šatro opasne tipove). I oni kao nešto gledaju u mom pravcu, kao nešto su ljuti.(evo i sad se tresem od straha, hahaha). I tako oni odoše, odoh i ja, meni i dalje šist krivični dosije, vama ispravan auto…
A da, Hundai je beli, reg.br: BG044ĐS.

Sedmi kilogram živaca: utorak, sada, oko 19h.
Eto, sada ponovo gubim živce jer još jednom prolazim kroz sve ovo dok Vam pišem. Prošlo je dva cela dana, a vi niste u stanju da aktivirate jednu SIM karticu, prenos je već uradjen i na broj 066201055 se sve vreme javlja VIP govorna pošta. Dakle vi VIP ne znate, ne umete ili nećete da jednostavno povežete karticu koja je meni data sa tim brojem. A za to je naravno potrebno vreme…. Doduše i volja i znanje.
Od ponedeljka ujutru je počelo da teče vreme koje ste vi definisali kao najkraće moguće. I još uvek traje. Pretpostavljajući da nećete problem rešiti do ujutru, mogu da kažem da je minimalna bračunska jedinica za vaše shvatanje pojma >>najkraće moguće vreme>> DVA DANA. A možda bude i duže.
Možda ja i grešim, zato sam vas na početku pisma i pitao koliko to kod vas iznosi.
Dakle, od vas ne očekujem da se problem reši, ne očekujem da broj proradi, ne očekujem da mi se neko izvini, ne očekujem ni poklon, ni lepu reč, ni gratis kredit, ne…

Očekujem samo odgovor na pitanje Koliko iznosi: “U najkraćem mogućem roku”, u Vašoj firmi?

Taj odgovor sam, valjda zaslužio. Možete mi javiti telefonom, mailom, pismom, telegramom, SMS-om, MMS-om, na fiksni, na mobilni, lično, kurirom, golubom pismonošom, kako god, ja se ne krijem i do mene se može doći i bez procedure.

S poštovanjem
Danko Vasiljević


P.S. Od brzine vašeg odgovora zavisi da li će ovo pismo ostati samo u mom i Vašem računaru ili će završiti i:
- U svim dnevnim i nedeljnim novinama
- U svim radio stanicama
- U svim TV stanicama
- U svim institucijama za zaštitu potrošača
- Kod zaštitnika gradjana
- Kod advokata
- U RATEL-u
- U ministarstvu koje je nadležno
- Kod vaše konkurencije (MTS i Telenor) – oni znaju šta če sa tim
- Na Facebook-u
- Na Twiter-u
- Na posebnom internet sajtu koji ću otvoriti a prema kome ću davati linkove
- na svim mogučim forumima i tehničkim i na ostalim,
- Pa na internet oglasima raznim, na specijalizovanim sajtovima za mobilne telefone i mreže
- Na baneru koji ću razmenjivati sa drugim sajtovima

I onda će za par nedelja, kad neko otkuca VIP na Google-u, u vrhu posećenosti da se pojavi stranica sa ovim pismom. Ako mislite da me mrzi to da radim, vidite da me nije mrzelo da sve ovo napišem.

Da li će to imati uticaja na vašu prodaju – i to u najmanjem mogućem roku !


komentari: 3


ime: 
komentar: 


unesite "2" u polje:

Topovski
23.10.2012. 0:27:07 
Car,Kralj,Legenda....Ali baš je tako....jedino kad ne platiš račun tad je isključenje u najmanjem mogućem roku!

boldzo
23.10.2012. 0:27:20 
kakvi idioti

leposavac
23.10.2012. 1:12:16 
mrzi me da citam sad ovaj blog, ali samo da kazem da je Vip jedno ogromno smece, prodali mi 3G internet koji nije hteo da radi na xp-u nikako, morao sam win 7 da instaliram jebem li im dandalu